WE GAAN WEER VAN START
3 januari 202

2022 alweer! En wat een waanzinnig 2021 hebben we achter de rug. Op de valreep in 2021 nog een promotiefilmpje gemaakt voor het programma Plezier & Passie van RTL4. Op onze facebookpagina kan je het terugvinden. Het was een onvergetelijke dag. Echt talentvol zijn we niet 😉 Werkelijk álles hebben we tientallen keren over moeten doen. Gelukkig waren onze figuranten (nogmaals bedankt Anneke en Ans) onvermoeibaar. Ze bléven binnen komen, welkom geheten worden en ontbijt nuttigen. 😀 Zelfs het ophangen van de kerstverlichting in 1 van de B&B-kamers moest meerdere keren opnieuw. Kan je nagaan hoe dat is gegaan met de gesproken tekst. Te lang, te kort, verkeerd woord, klinkt niet opgewekt genoeg,  niet vrolijk genoeg gekeken, vorige woord was leuker enz. enz. enz. 
Maar het staat er op. En we zijn er zelf heel blij mee. Al blijft het altijd gek om jezelf in beeld te zien en horen. 

Nu dan 2022. De eerste reserveringen zijn al weer ontvangen. Het is dus ook dit jaar weer zaak om bijtijds te boeken. Wij staan weer uitgerust klaar om ook in 2022 jou/jullie verblijf bij ons tot een feestje te maken. Van welkomstdrank tot ontbijt en van avondmaaltijd tot borrelplank. Aan alles wordt weer evenveel zorg en aandacht besteed. En dat proef je. Laat vooral alle dieetwensen bijtijds weten. 

Onze ‘wall of fame’ is een groot succes. Daar gaan we zeker mee door. Het is reuzeleuk om al onze gasten op deze manier te vereeuwigen. En verder komen er ongetwijfeld tal van andere nieuwe of minder nieuwe dingen op ons pad. 

HET SEIZOEN NADERT ZIJN EINDE
4 oktober 2021

De grootste hectiek is weer achter de rug. Even tijd om uit te blazen en bij te komen. Gelukkig nog wel wat reserveringen. Iedere week wat, maar  niet meer volle bak. Zo’n 300 honderd mensen hebben we over de vloer gehad. En met een bezettingsgraad van zo’n 30% zijn wij dik tevreden. 30% lijkt misschien niet zo veel, maar de gemiddelde bezetting van een B&B in Nederland is 26,7%. Dan doen we het na 2 jaar toch lang niet gek. We hebben er allebei nog een betaalde baan naast. Zo’n eigen B&B is leuk, maar onze werkgever wil toch ook ‘waar voor zijn geld (loon)’.

We hebben het afleggen van virtuele tochten volgehouden. Inmiddels hebben we het Kanaal overgestoken, de Camino de Santiago & Sint Francisroute & Romantische Strasse afgelegd. En is morgen ook The Ring of Kerry voltooid. Wil je mee lopen/fietsen/roeien/steppen/traplopen of wat je ook maar aan beweging doet? Meld je aan via de link: www.theconqueror.events/r/YL228 en je krijgt 10% korting. Sluit je aan bij #teambiejoonstuus en we doen het ‘samen’. 

De winterperiode ga ik doen wat ik het allerleukste vind, foodfotogratie. Inmiddels ben ik al bezig met een cursus. Digitaal zoals alles sinds vorig jaar maart ineens digitaal kon en ook ging. 
En in december begin ik aan een opleiding voor documentaire fotograaf. Ook nuttig als je portretten maakt. Want ik heb nog steeds een eigen fotostudio naast onze B&B-zitkamer. Kijk voor een fotoshoot-arrangement maar op de pagina Extra’s. Nee, het is niet verplicht om portret en food te combineren, al mag dat natuurlijk wel 😉

Of we ook wel eens niets doen, vragen mensen ons soms. Nou, niet vaak. Want we zijn ook nog druk met de tuin. Behalve het einie mienie terras aan de kamers, hebben we naast het huis een groot terras voor B&B gasten. En nee, dan zit je niet bij ons op schoot. Sterker nog, we kunnen elkaar niet eens zien. Dat terras willen we doortrekken naar achter in de tuin, zodat onze gasten meer in het groen kunnen zitten. Een dichtbegroeid groenperk zorg voor de benodigde afscheiding en daardoor ook privacy.

Maar… wat het óók oplevert, is een plek voor een heksenketel. Bij mooi weer kunnen we dan mooi in de tuin ons potje koken. Op verzoek ook voor onze gasten.
Al zet ik dit niet eerder als mogelijkheid op de website dan wanneer het af is. 

Plannen genoeg dus om dit seizoen net zo mooi te eindigen als het begon. Zodat we volgend jaar weer vol frisse moed met veel enthousiasme aan een nieuw seizoen kunnen beginnen. 

 

HET SEIZOEN IS IN VOLLE GANG
15 augustus 2021

Het is weer druk en gezellig. Eenlingen, duo’s, gezinnen, trio’s en kwartetten. Met baby en zonder baby. We hebben het allemaal voorbij zien komen. En een baby is niet alleen voor de ouders spannend, maar ook voor ons. Hoe zal dat gaan? Geen idee voor dat je het heb uitgeprobeerd. Gelukkig ging het goed. We hebben nu een aantal baby’s te gast gehad, samen met mama, papa met of zonder broertjes/zusjes. En dat is leuk! Wij zijn blij dat we een 1ste positieve bijdrage hebben kunnen leveren aan de B&B-ervaring van onze jong(st)e gasten. 

Inmiddels hebben we elektra in de (overdekte en afgesloten) fietsenstalling. Niet alleen de accu’s van elektrische fietsen kunnen worden opgeladen (gratis), maar ook de accu’s van elektrische auto’s (€25,-). Het B&B terras ligt er weer mooi bij. En de rest van de tuin begint vorm te krijgen. Alles bloeit en groeit welig. Ook het onkruid. Maar zo langzamerhand begint het er steeds meer uit te zien zoals we vooraf bedacht hebben. 

Als privacy maatregelen bij de B&B kamers hebben we een buitenscherm gemaakt op de rand van het terras. Zo wordt het net een klein balkonnetje. Heel romantisch als de rozen in bloei staan. En gegarandeerd geen inkijk vanaf de straat de kamer in. Maar wel het gevoel van volledig zicht als je vanuit de kamer naar buiten kijkt. En voor iedereen die liever wat ruimer zit, is er uiteraard het grote B&B terras met 5-standenstoelen, kussens en parasol. 

De Camino de Santiago is  virtueel afgelegd. Die medaille hangt in de zitkamer naast de medaille voor de oversteek van Het Kanaal. De Romantische Strasse is inmiddels ook afgelegd. De medaille daarvoor is nog onderweg. Op dit moment zijn we bezig met de virtuele route van Franciscus van Assisi, St. Francis Way van Florence naar het Vaticaan in Rome. 40% inmiddels afgelegd wat betekent dat over alle routes samen inmiddels 17 bomen per persoon worden geplant. Ergens in de wereld. 

Omdat corona nog altijd in ons midden is, houden we ons maar strak aan de 1,5 meter afstand. Gelukkig is daar in onze B&B voldoende ruimte voor. Ook al is het ‘biej’ oons tuus’ (bij ons in huis).

HET SEIZOEN IS WEER BEGONNEN
24 mei 2021

De eerste seizoensdrukte is weer geweest. Al weer een paar weken met een gezellige ‘volle bak’ achter de rug. De horeca mag weer open. Dus we gaan er maar vanuit dat we ook weer ‘boven op zolder’ ontbijt mogen laten gebruiken. Uitgeserveerd wordt het nooit. Het staat klaar op tafel en de gasten worden daarna pas ‘gehaald’. 

Gelukkig zijn de gasten die dit jaar geweest zijn nog net zo tevreden als vorig jaar. Vooral de regendouche in de kamers vinden onze gasten geweldig. Een goed ontbijt is heel belangrijk. En alle gasten worden heel gelukkig van zowel ons ‘doordeweeks’ ontbijt, als ons ‘weekendontbijt’. Door de week vers gebakken broodjes, Twentse krentenwegge, een smoothie of iets anders, gekookt ei en vers geperste jus d’orange. In het weekend pakken we uit met 5 verschillende (altijd zelfgemaakte) gerechten. 

Nu we overburen hebben, wordt er gewerkt aan passende raambekleding. Dat geeft gelijk de nodige privacy. We zijn het er zelf nog niet helemaal over eens wat het moet worden. Vitrage, of jaloeziën of een mooi buitenscherm langs het terras. 

En ondertussen lopen en fietsen we in onze eigen woonomgeving virtueel de Camino de Santiago. Op Instagram en facebook plaatsen we hier zo af en toe een berichtje over. Nog ruim 250 km te gaan. Dan hebben we alle 774 km’s gehad. Pff… of je er nooit komt.

Oh, de tuin. Die vordert ook gestaag. Het B&B terras was vorig jaar natuurlijk al klaar. Maar we hebben leuke plannen voor een vuurplaats met heksenketel. Lekker kokkerellen in het bijzijn van of samen met onze B&B gasten. Als het echt helemaal af is, dan laten we het zeker weten via facebook of instagram. En uiteraard ook op deze website. 

ONDANKS DE LOCKDOWN ZIJN WIJ GEWOON OPEN
18 april 2021

 

Nou ja, gewoon…. Het ontbijt mag niet ‘geserveerd’ worden, dat wordt ‘bezorgd’. En zo af en toe zijn er mensen die nu in coronatijd liever niet de bedden/matrassen tegen elkaar aan hebben. Helaas zijn onze bedden niet van elkaar af te schuiven. Het zijn 2 eenpersoonsmatrassen en 2 eenpersoonsdekbedden. Dat weer wel. Maar het onderstel is 1 geheel.

Gelukkig al weer de nodige Pieterpadlopers gehad. Altijd gezellig. En ook onze Instagram ‘wall of fame’ wordt enthousiast ontvangen.  Hendri is dol op autorijden, dus dankzij hem is de service uitgebreid met een haal- en brengservice. In het weekend zal dat nooit een probleem zijn. Op weekdagen alleen in overleg. Dan moet het ook uitkomen met onze betaalde banen. 

En omdat Yvonne van koken houdt, verzorgen we op verzoek een avondmaaltijd ‘wat de pot schaft’.  Altijd een hoofdgerecht en dessert, inclusief 1 drankje per persoon. In de lockdown wordt ook dit niet ‘geserveerd’ maar bezorgd. We moeten wel creatief blijven. Maar vooral ook aan de coronamaatregels blijven voldoen. En dat lukt gelukkig. Ook de lunches vinden gretig aftrek.
Toch kunnen wij ons voorstellen dat het voor iedereen héél prettig is als de horeca weer open is, en je weer lekker een terrasje kan pakken onderweg en ’s avonds uit eten. 

De B&B terrassen zijn af. Dat was vorig jaar ook al zo. Maar de eigen achtertuin begint nu ook vorm te krijgen. Met als het een beetje mee zit, deze zomer een terras met vuurplaats, zodat we gezellig met onze B&B gasten rond het vuur kunnen zitten. En een potje koken in de heksenketel. 

De moestuin is in aanleg en groeit als kool. De biologische bloemen zijn gezaaid. Dus zie je iets op je bord wat je niet gewend bent, weet dan dat het altijd eetbaar is. 

Tussen alle bedrijven door werken wij ook aan onze eigen conditie en gezondheid. Je kan niet achterblijven met zoveel gezonde wandelaars over de vloer. Omdat wandelen in het buitenland er niet bij is, lopen we virtuele challanges via www.conqueror.com. Kijk of je je kan aansluiten bij team B&B Biej’ oons tuus – Hellendoorn, dan wandelen en/of fietsen we samen de wereld over. Je moet dan wel dezelfde challenge lopen die wij lopen/fietsen.

Ongelofelijk leuk is toch ook wel dat we benaderd zijn door 2x reisorganisaties met een reservering voor hun klanten. Daar zijn we best een beetje trots op. 

Seizoen 2021 staat op het punt om in alle hevigheid weer los te barsten. Wij zijn er klaar voor. En hebben er net als vorig jaar weer heel veel zin in. Wij hopen je snel te ontmoeten!

We gaan er weer voor
27 januari 2021

Inmiddels zitten we sinds 15 december opnieuw in een lockdown. En hebben we ook al weer dagen met een avondklok te maken. Maar…. ook de 1ste gasten van 2021 zijn al weer begroet, verwend en vertrokken. We zijn er weer helemaal klaar voor. En hebben ontzettend veel zin om aan ons 2de B&B jaar te beginnen. Nieuwe lakens op de bedden. Een nieuw handdoekenrek in de badkamer. Het ziet er allemaal weer spik en span uit.

Op dit moment zijn we (lees: Hendri) druk bezig met de aanleg van een moestuin. In de loop van dit jaar willen we proberen om ook avondmaaltijden te kunnen verzorgen. Lekker met groente uit eigen tuin. Gezellig rondom een vuurpit en ‘heksenketel. Maar zo ver zijn we nog niet. Eerst de moestuin, want de eerste groente moet in februari gezaaid worden. Daarna wordt de vuurpit en overige bestrating aangelegd. En als alles meezit, dan kunnen we medio april/mei op mooie avonden gezellig met elkaar eten in de tuin.

We hebben ook een aantal fruitbomen in de tuin staan. Ik heb de seizoensarbeiders al besteld voor komende zomer 🙂 Jam, chutney, geen idee… Maar ik heb er nu al reuze veel zin in om te ontdekken wat ik allemaal voor lekkers kan maken met groente uit eigen tuin. En vergeet vooral de bloemen niet. Eetbare bloemen. Niet schrikken dus als er wat bij je ontbijt ligt. Alles is biologisch en eetbaar.

Ook voor vogels en insecten is onze tuin een eldorado. Het wordt drukker en drukker met steeds meer soorten. Eh… ja, muizen. Die hebben we ook. Of in elk geval we hadden muizen tot ze Hendri tegen kwamen. Hij is goed in het verjagen, zal ik maar zeggen.

Als het nu ook allemaal nog een beetje mee zit met de corona bestrijding. Dan gaan we toch met zijn allen een fantastisch jaar tegemoet. Een jaar waarvan ik hoop dat veel meer mensen in eigen land blijven. Bij ons. In de B&B. Omdat de omgeving hier zo verschrikkelijk prachtig is. Ik ben hier al 20 jaar ‘op vakantie’. Iedere keer weer als ik naar buiten ga. En wij hebben er ongelofelijk veel zin in om iedereen te begroeten.

ADHD B&B
25 oktober 2020
Zo noemde ik de zomerdrukte in een gesprek met mijn dochter. De ADHD B&B, Alle Dagen Heel Druk in de B&B. Veel, heel veel, en nog veel méér Pieterpad lopers. Leuke mensen, mooie verhalen, altijd goed gemutst. Soms, op verzoek en als wij in de gelegenheid waren, een haal- en brengservice tegen kilometervergoeding.

Maar druk…. Druk! Ongelofelijk wat heb ik gewerkt. Niet verder vertellen, maar eigenlijk ben ik toch liever lui dan moe. Dat wil zeggen, ik mag er graag gezellig bij gaan zitten met een kop koffie of thee. Nou, dáár heb ik deze zomer geen tijd voor gehad. We hebben er allebei een betaalde baan naast. Omdat de bank het nou eenmaal prettig vindt als je op tijd de hypotheek betaald. En náást die betaalde baan moesten er dagelijks 2 kamers met 2 badkamers worden ontsmet (corona) en schoongemaakt, bedden verschoond, welkomstdrankjes en hapjes gemaakt, gasten ontvangen worden en ontbijtjes geserveerd.

Gelukkig hadden we af en toe wat gasten die wat langer bleven. Wel zo gezellig. Maar dat zorgde toch ook wel weer voor wat hoofdbrekens. Want zie een royale broodmaaltijd toch maar eens zó samen te stellen dat gasten het idee hebben iedere dag iets anders als ontbijt te krijgen.

En tussen alle bedrijven door ging firma Klus&Co (alias Yvonne & Hendri) gewoon door met alle (ver)bouwactiviteiten die er nog waren. En met succes. Ook het laatste stuk tapijt op zolder is gelegd. De bijkeuken is verbouwd tot opslagplaats voor dekbedden, kussens, lakens en slopen, handdoeken en schoonmaakmiddel. Ons eigen privé terras is af. De vijver is aangelegd en de overige bestrating ‘uitgepaald’. Dus nee, voor liever lui als moe is voorlopig nog geen tijd. Er is nog genoeg te doen.

We hebben het overleefd en nu het hectische hoogseizoen achter de rug lijkt, we vinden een B&B nog steeds reuze leuk!

EEN KORTE TERUGBLIK OP DE AFGELOPEN 1,5 JAAR
24 juni 2020

Mensen wat is er een hoop gebeurt! In februari 2018 namen wij de dappere beslissing om een optie te nemen op 2 kavels grond in Hellendoorn. Om op die 2 kavels een vrijstaand huis te bouwen. In dat vrijstaande huis zou dan ook een B&B moeten komen. Geen idee of daar vraag naar was. Geen idee hoe we dat vorm zouden gaan geven Maar ik wilde per se de mogelijkheid creëren om een B&B te beginnen. B&B met mini-camping is een langgekoesterde droom.

November 2018 begon de bouw. April 2019 werd het huis behoorlijk casco opgeleverd. En wat hebben we gewerkt. Binnen muren geplaatst, kozijnen en deuren geplaatst, getegeld, behangen, geschilderd, terrassen aangelegd, fietsenhok gebouwd en de zolder verbouwd.

Voor een mini-camping is het stuk grond niet groot genoeg. Maar die B&B is er gekomen. Tijdens de bouw vragen de werkmannen natuurlijk waarom iedere kamer een eigen badkamer krijgt. En voor ik het door had ging in het dorp het verhaal al rond dat wij een B&B zouden beginnen. En hoewel de achtertuin nog wel een projectje is, zijn wij reuze trots op het resultaat tot nu. Een prachtig woonhuis, want dat is het eerst en vooral. Een woonhuis voor ons zelf. Met ín dat woonhuis 2 prachtige B&B kamers met eigen badkamer en privé terras. Naast de woning hebben we een terras met fietsenhok voor de B&B gasten. En boven ‘op zolder’ hebben we een hele fijne zitkamer met kitchenette.

En het aller, allerleukste? De loop begint in de B&B te komen. Met alleen maar leuke en lieve gasten. Voornamelijk super enthousiaste Pieterpad lopers. Met stuk voor stuk lovende kritieken. Zij blij, wij blij en ik het aller-blijst 😁😉

WE BLIJVEN DRUK OM HET NÓG MOOIER EN GERIEFLIJKER TE MAKEN
9 juni 2020

Nog iedere dag zijn wij bezig om de B&B faciliteiten nog beter en mooier te maken. Privé terrassen voor de B&B kamers, een groter terras aan de zijkant van het huis. Een zitkamer ‘op zolder’. Op zolder is bij ons slechts 1 trap omhoog. En precies boven aan die trap hebben wij een gezellige zitkamer met kitchenette gemaakt. Het heeft door het traphekje een vide-achtige uitstraling. Een fijne plek om rustig te zitten voor de krant, een boek of een tijdschrift met een lekker kopje koffie of thee.

Of een spelletje spelen aan de eettafel. Of de route van de volgende dag voorbereiden… Mogelijkheden te over. Moe maar voldaan na een lange wandel- of fietstocht? Bij ons is het mogelijk om een blik soep of kant-en-klaar maaltijd op te warmen.

DE EERSTE GASTEN
29 mei 2020

De eerste paar weken nadat we wat meer vrijheden kregen, zitten er op. En dat was te merken ook. Direct al diverse reserveringen. En inmiddels ook al heel wat gasten gehad. Super leuk en gezellig. Pieterpad wandelaars en Pieterpad fietsers. Maar ook een camperkampeerder die een keer goed wilde douchen. Tja, je moet inventief zijn tegenwoordig. Op campings heb je geen sanitair. En lekker douchen wil je toch wel een keer. Dan maar een nachtje in een B&B.

De zitkamer met kookgelegenheid is af. Er is stromend water en een kookplaatje om iets op te warmen. Nog een beetje aankleden, en dan is het een reuze gezellige ruimte. Groot genoeg om met 4 personen te zitten en toch voldoende afstand te houden. Alleen ontbijten in deze ruimte lukt niet met 4 personen die niet tot 1 huishouden behoren. Maar dat kan dan wel weer op de kamer. En bij mooi weer lekker buiten op je eigen terras.

Wij hebben er zin in! Kom maar op met die boekingen voor de rest van de zomer!

IETS MEER VRIJHEID, WE MOGEN & KUNNEN WEER
5 mei 2020

Gelukkig is het corona virus inmiddels voldoende onder controle om weer wat meer bewegingsvrijheid te maken. Een vakantie in het buitenland zit er waarschijnlijk voor niemand in. Maar op vakantie in eigen land kan natuurlijk wel.

Onze B&B is corona-proof. Als gast krijgt u een code van de voordeur. Wij gaan zelf via de achterdeur. Het codepaneel en de knop van de voordeur wordt meerdere keren per dag schoongemaakt. De deuren van de 2 B&B kamers zitten zo’n 6 meter bij elkaar vandaan. De 1,5 meter afstand is bij ons dan ook geen probleem. In iedere badkamer staat desinfecterende handgel.

Wij hebben de afgelopen periode van ‘intelligente lockdown’ benut om een zitkamer met kookgelegenheid te creëren. Binnenkort zijn we klaar. Ook hier is 1,5 meter afstand geen probleem. In ‘normale’ tijden kan in de zitkamer ook het ontbijt geserveerd worden. Dat is nu even niet mogelijk. Zolang er nog geen vaccin en/of medicijn tegen het corona virus is, wordt het ontbijt op de kamer geserveerd om het besmettingsgevaar zo veel mogelijk te minimaliseren.

Iedere kamer heeft een eigen terras met een gezellige bistro set. Op het gezamenlijke terras met ‘meerstanden-stoelen’ en parasol, is 1,5 meter afstand houden geen enkel probleem.

Oh ja, die fietsenstalling is klaar. U/je ziet het, wij doen er alles aan om het u/jou naar de zin te maken. Voor fietsers, (Pieterpad)wandelaars en rustzoekers, wij zijn er klaar voor.

BIZARRE WERELD
31 maart 2020
Tja mensen, daar zitten we dan. Alweer een paar weken in een ‘intelligente lockdown’ vanwege een levensgevaarlijk corona virus. In wat voor bizarre wereld leven we op dit moment. Vol ontzetting volgen wij de nieuwsberichten wereldwijd over de pandemie die er heerst. Lege straten en winkels. Geen horeca behalve afhaalmaaltijden. Geen verkeer op de weg, en dan toch nog dagelijks minstens 1 file. Vrijwel altijd door een verkeersongeluk. Vliegverkeer ligt stil. De NS rijdt in heel Nederland op alle trajecten nog maar ieder per half uur. We zitten min of meer opgesloten in huis, tuin of op balkon. Alleen naar buiten voor de hoogst noodzakelijke boodschappen.

Uiteraard ligt ook biej’ oons tuus alles stil. Nou ja, stil…. Wij maken van de noodgedwongen rust maar gebruik om een nieuw kantoor in te richten op zolder. Het fietsenhok voor de B&B wordt gemaakt. Beplanting aangebracht zodat we voor alle B&B gasten ook een gezellig en groen terras kunnen maken. De privé terrassen voor de B&B kamers worden afgemaakt. En wij hebben besloten een zitkamer met kookgelegenheid aan te leggen als extra service voor de B&B.

Want ooit zal het leven weer heel langzaam aan ‘normaal’ worden. En als het zo ver is, dan staan wij weer voor u klaar om u/jullie gastvrij te verwelkomen. Nog even volhouden maar. De maatregelen blijken te helpen. Maar dan moeten we ons er natuurlijk wel aan houden. Houdt afstand, blijf zoveel mogelijk thuis en blijf vooral gezond.

DE KOP IS ER AF
10 februari 2020
De eerste gast is ontvangen. En ook weer vertrokken. Reuze leuk om iemand ‘over de vloer’ te hebben. Onze gast had een 3-daags seminar in Nijverdal. De bedoeling was dat ze op de fiets heen en weer zou gaan. Dat liep in elk geval de eerste dag iets anders. Ketting er af. Bij een fiets met kettingkast had ik daar ook niet 1,2,3 een oplossing voor.

Niet getreurd, dan breng ik je wel even. Zo was ze ruim op tijd voor de eerste dag van haar seminar. ‘s Avonds moest ze wel een lift terug regelen. Met manlief naar het voetbalstadion had ik geen auto om haar op te halen. Maar vóór het voetbalstadion éérst die ketting op de fiets doen. Je kan je gast toch niet 3 dagen zonder fiets laten zitten. Die ketting was binnen 10 minuten gepiept. De lift naar onze B&B gelukkig geregeld. En onze gast reuze blij dat ze de volgende dag gewoon met de eigen fiets heen en weer kon.

Gast blij. En wij ook. Altijd leuk als je iemand kan helpen. Als dank kregen we een grote doos Merci. Lekker, maar niet nodig. We doen het graag.

Op Instagram het hele verhaal van de bouw in foto’s.

STEEDS MEER ÁF
27 januari 2020

Dat wordt het. Steeds meer af. De gastenkamers zijn natuurlijk al een tijd klaar. Hebben inmiddels een spiegel, badjas/handdoek haakje en brandblusser. En… Beide kamers hebben nu ook een eigen terras voor de kamer. Voor wie geen gebruik wil maken van het gemeenschappelijke terras. Nu wachten op mooi(er) weer. We maken er een mooi begroeid ‘prieeltje’ van.

Het fietsenhok voor onze gasten is het volgende project. Maar ook dat komt dit voorjaar nog af. En tot die tijd kan iedereen zijn fiets gewoon stallen in onze eigen schuur. Wij kijken uit naar het aankomende seizoen.

Binnenkort kunt u ons ook volgen via instagram.

DE EERSTE RESERVERING
4 januari 2020

Iedereen die we binnen hebben gehad om vol trots onze (toen nog aanstaande) B&B te laten zien, was er vast van overtuigd dat we binnen no-time vol zouden zitten. Wij keken elkaar dan aan en dachten ‘we zien het wel’. Sinds 25 december 2019 zijn we te vinden op https://www.bedandbreakfast.nl/bed-and-breakfast-nl/hellendoorn/biej-oons-tuus/75023/

En ja hoor, gisteren de eerste reservering! Nou ja, bijna dan. Vanwege het slechte weer dit weekend hebben ze ook weer afgezegd. Als het volgend weekend minder regenachtig is, willen ze graag dán komen. Lactose- en glutenvrij, maar dat is geen enkel probleem. De recepten van onze ontbijtgerechten zijn vrij gemakkelijk om te bouwen.

Meneer wil met zijn partner het Pieterpadtraject Ommen-Hellendoorn lopen. Geweldig toch? Wij brengen ze dan ook wel even naar Ommen. Kunnen ze vanaf daar het Pieterpad lopen tot Hellendoorn. Onze B&B heeft het Pieterpad ‘om de hoek’. Als de boeking inderdaad doorgaat volgende week zit het er dik in dat zij onze eerste gast zijn. Als verrassing willen hen een (lactose- en glutenvrije) lunch meegeven. Omdat ze het aangedurfd hebben om zonder recensies tóch een kamer bij ons te boeken.

We zijn er al de hele middag beduusd van. Na 3 dagen online, https://www.bedandbreakfast.nl/bed-and-breakfast-nl/hellendoorn/biej-oons-tuus/75023/, en dan al de eerste (nou ja, bijna) reservering. We hebben er zin in!

WE ZIJN ONLINE!
25 december 2019

Aangemeld bij bedandbreakfast.nl. Foto’s van de kamers geplaatst, complete profiel ingevuld, en jawel. Iedereen kan een kamer bij ons boeken. Spannénd!!! https://www.bedandbreakfast.nl/bed-and-breakfast-nl/hellendoorn/biej-oons-tuus/75023/

In de loop van de tijd zullen er nog meer foto’s geupload worden. Zowel op de site van bedandbreakfast.nl als op de facebook pagina. En misschien waag ik me in de toekomst ook nog wel aan instagram. Maar voor nu is dit het. We zijn er klaar voor. Een droom die werkelijkheid wordt.

Houdt vooral ook deze facebook pagina in de gaten voor speciale acties en verwendagen.

DE START VAN EEN NIEUW BEGIN
30 n0vember 2019

Al jaren droom ik van een eigen bed and breakfast. Niet zo gek als je bedenkt dat ik ooit gekozen heb om in de horeca te werken. Hoe gek kan het lopen in het leven. Nadat ik een aantal jaar in de horeca werkte, bleken die werktijden destijds toch lastig te combineren met mijn privé leven. Ik koos voor de liefde en een gezinsleven.

Inmiddels werk ik al weer jaren voor een verzekeraar. Maar altijd met een verlangen naar een bed and breakfast. In Frankrijk, in Duitsland. In eigen land. Het bleef altijd bij dromen. Tot ik december 2017 bij toeval een bericht zag over kavels die te koop zouden komen in Hellendoorn. 10 betaalbare vrije kavels. Ik besloot de dag van uitgifte een poging te wagen. Dat het druk kon worden had ik verwacht.

Maar dat met een kaveluitgifte op donderdag, op maandagochtend om 11.00 uur al 4 mensen klaar zaten om een felbegeerde kavel te bemachtigen….. Dat had ik even niet voorzien. Druk met werk en afspraken, had ik eigenlijk de hoop al opgegeven. Tót ik op woensdagochtend hoorde dat er inmiddels 9 gegadigden waren. Ik ben onmiddellijk naar het gemeentehuis gefietst. Waar ik aankwam als….. nummer 11. 10 betaalbare kavels, stoelnummer 11…. tja, wat doe je dan. Ik bleef.

En wat een feest. Met alle toekomstige buren hebben we er een gezellige boel van gemaakt. Aanloop genoeg. Want diverse aannemers uit de omgeving brachten ons een bezoek. En namen gelijk wat lekkers mee. De gemeenteambtenaren vonden het geweldig. Ook die kwamen langs met zakken drop en paaseitjes. Andere bedrijven kwamen hun product (keukens, badkamers, verwarming, tegels, noem maar op) promoten en namen wat lekkers me. Lokale winkeliers wilden niet achterblijven. Ook kwam de voor ons geregelde gemeente ambtenaar waar we vragen aan konden stellen over de nieuw te bouwen woonwijk en de regels van de gemeente, een paar keer langs. ‘s Avonds na kantoortijd kwamen heel veel vrienden met nog veel meer bier langs. De gemeente had bewaking geregeld, want we moesten er wel blijven slapen. Niemand wilde het risico lopen dat hij/zij zijn/haar stoel kwijt was. De volgende ochtend bezoek van de CDA fractie, die een uitgebreid ontbijt langs bracht. De lokale televisiezender die langs kwam. Waarvoor we eerst nog wel even de lobby van het gemeentehuis hebben opgeruimd. Dan zag het er op tv in elk geval een beetje netjes uit. En natuurlijk ook voor alle gemeenteambtenaren die weer aan hun volgende werkdag zouden beginnen.

En ja hoor, 22 februari 2018 kregen wij een kavel in optie. En dan begint de drukte. Met als eindresultaat, onze B&B Biej’ oons tuus. Na zo’n 30 jaar dromen, gaat het er toch eindelijk van komen…..

Zo rond 15 december 2019 kunt u bij ons een kamer boeken op www.bedandbreakfast.nl. Of natuurlijk door een mailtje te sturen naar biejoonstuus@hotmail.com.