De grootste hectiek is weer achter de rug. Even tijd om uit te blazen en bij te komen. Gelukkig nog wel wat reserveringen. Iedere week wat, maar niet meer volle bak. Zo'n 300 honderd mensen hebben we over de vloer gehad. En met een bezettingsgraad van zo'n 30% zijn wij dik tevreden. 30% lijkt misschien niet zo veel, maar de gemiddelde bezetting van een B&B in Nederland is 26,7%. Dan doen we het na 2 jaar toch lang niet gek. We hebben er allebei nog een betaalde baan naast. Zo'n eigen B&B is leuk, maar onze werkgever wil toch ook 'waar voor zijn geld (loon)'.
We hebben het afleggen van virtuele tochten volgehouden. Inmiddels hebben we het Kanaal overgestoken, de Camino de Santiago & Sint Francisroute & Romantische Strasse afgelegd. En is morgen ook The Ring of Kerry voltooid. Wil je mee lopen/fietsen/roeien/steppen/traplopen of wat je ook maar aan beweging doet? Meld je aan via de link: www.theconqueror.events/r/YL228 en je krijgt 10% korting. Sluit je aan bij #teambiejoonstuus en we doen het 'samen'.
De winterperiode ga ik doen wat ik het allerleukste vind, foodfotogratie. Inmiddels ben ik al bezig met een cursus. Digitaal zoals alles sinds vorig jaar maart ineens digitaal kon en ook ging. En in december begin ik aan een opleiding voor documentaire afscheidsfotograaf. Vast ook nuttig als je portretten maakt. Want ik heb nog steeds een eigen fotostudio naast onze B&B-zitkamer. Kijk voor een maar eens bij Arrangementen. Nee, het is niet verplicht om portret en food te combineren, al mag dat natuurlijk wel ;-)
Of we ook wel eens niets doen, vragen mensen ons soms. Nou, niet vaak. Want we zijn ook nog druk met de tuin. Behalve het einie mienie terras aan de kamers, hebben we naast het huis een groot terras voor B&B gasten. En nee, dan zit je niet bij ons op schoot. Sterker nog, we kunnen elkaar niet eens zien. Dat terras willen we doortrekken naar achter in de tuin, zodat onze gasten meer in het groen kunnen zitten. Een dichtbegroeid groenperk zorg voor de benodigde afscheiding en daardoor ook privacy.
Maar... wat het óók oplevert, is een plek voor een heksenketel. Bij mooi weer kunnen we dan mooi in de tuin ons potje koken. Op verzoek ook voor onze gasten. Al zet ik dit niet eerder als mogelijkheid op de website dan wanneer het af is. Want in vrijwel ieder blog wordt het genoemd, maar het is er nog steeds niet.
Plannen genoeg dus om dit seizoen net zo mooi te eindigen als het begon. Zodat we volgend jaar weer vol frisse moed met veel enthousiasme aan een nieuw seizoen kunnen beginnen.